történelmi pillanat

2018.03.25. 13:15

Amerikai étel taszította le a trónról a franciák klasszikusát

A sonkás baguette-ből tavaly csupán 1,22 milliárd fogyott.

Noha a franciák rendkívül büszkék gasztronómiai hagyományaikra, tavaly mégis több amerikai stílusú hamburger fogyott Franciaországban, mint hagyományos sonkás baguette szendvics, amire korábban még sosem volt példa – derült ki egy tanulmányból.

A Gira Conseil tanácsadó cég adatai szerint tavaly csaknem 1,46 milliárd hamburgert fogyasztottak el Franciaországban, 14-szer többet, mint tíz évvel ezelőtt, míg a baguette-ből készült sonkás szendvicsből „mindössze” 1,22 milliárdot adtak el.

„A sonkás baguette szendvics igazi francia tradíció”

- mondta Bernard Boutboul, a Gira Conseil vezetője.

„A franciák azonban most teljesen odavannak a burgerért, amely ma már mindenhol megtalálható a gyorsétkezdéktől kezdve egészen a Michelin-csillagos éttermekig”

- tette hozzá a szakember.

Boutboul szerint a franciaországi éttermek 80 százalékának az étlapján szerepel ma már legalább egy burger, olykor egy kis „csavarral” fűszerezve. Elmondta: „gyakran csinálják magas minőségű húsból és drága kenyérből. Igyekszünk franciás termékké tenni”.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!