Frissen Fejérből

2021.10.02. 11:59

Vargha Tamás: Felelősség és támogatás egy gazdi feladata

Az állattartás felelősségteljes feladat, amelynek hiánya az állatotthonokban látszik.

FMH

Vargha Tamás (k) és Ovádi Péter körbejárta a Herosz állatotthonát

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vargha Tamás országgyűlési képviselő az állatok világnapja alkalmából hívta fel a figyelmet: mindenki lehetőségeihez mérten tegyen valamit az állatok jóllétéért.

– Veszprémi képviselőtársam, Ovádi Péter miniszteri biztosként a parlamentben és azon kívül is felelős az állatvédelemért. Mindannyian tudjuk: nagyon fontos, hogy kutyát, macskát tartani felelősség. Nekem is volt tizenévig kutyám, ez egy felelősség, le kell vinni, gondoskodni kell róla. Akkor társ a kutya vagy a cica, ha gondoskodunk róla! Ha ezt a felelősséget nem vállaljuk, akkor kerülnek az állatotthonba az állatok. Éppen ezért, azon dolgozunk Ovádi Péter vezetésével, hogy minden kutyának és macskának legyen otthona. Ezért is köszönjük a Herosz állatotthon dolgozóinak, hogy gondoskodnak ezekről az elhagyott kutyákról és macskákról és köszönjük azoknak is, akik vállalják, hogy hazaviszik őket és jó gazdájuk lesz – fogalmazott Vargha Tamás, székesfehérvári országgyűlési képviselő, amikor az állatok világnapja alkalmából meglátogatta a Herosz fehérvári állatotthonát.

Vargha Tamás (k) és Ovádi Péter körbejárta a Herosz állatotthonát
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A képviselő hozzátette: a legutóbbi 200 ezer forintos támogatás, melyet egy fehérvári üzletembernek köszönhet az állatotthon, jó példa arra, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten hasonlóan cselekedjen. – Szeretnénk, ha ez példa lenne, hiszen ez a 200 ezer forint a költségeket nem fogja fedezni, várjuk tehát az adományozókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!