Állatvilág

2016.12.01. 12:18

Vajon mi lehet az égen-földön keresett whippet agárral? Egy hete még biztosan látták

Fejér megye - Több mint egy hete, szerdán hallottak utoljára arról a whippet agár kutyáról, amelyik november közepén szökött meg sukorói otthonából, ahol Berkényi Tamás, a fehérvári Vadmadárkórház ismert állatorvosa él családjával.

S. Töttő Rita

A két hete magukhoz vett, mindentől félő kutyusért a világon minden tőlük telhetőt megtettek, gyakorlatilag nem volt olyan eszköz, amit ne vetettek volna be. Több alkalommal érkezett is jelzés hozzájuk arról, hogy itt vagy ott látták az állatot.

Képek: család

- Az szinte biztos, hogy Pákozdon őt látták múlt héten – árulta el Ildikó, az állatorvos felesége, aki azóta is minden nap kijár a környékbeli utcákra keresni Lolát. Sajnos azonban sikertelenül, annak ellenére is, hogy már több állatvédő, állatmentő csapat a segítségükre sietett – az állatvédőrség például keresőkutyákkal próbált az eltűnt whippet nyomra bukkanni.

Képek: család

Ígéretet kaptak hőkamerás keresésre is, ám az idő egyre csak halad, jönnek a hidegek, a havazás és egyre kevesebb az esély rá, hogy megtalálják a kutyust. – Arra gondoltam, talán befogadta valaki, aki nem is tudja, hogy keressük – reménykedik Ildikó, aki ezért arra kér mindenkit, hogy ha a környezetében Lolához hasonló kutyát lát, jelezze.


Képek: család

Volt egyébként ilyen jelzésük is, ami azonban falsnak bizonyult. De még reménykednek, ezért is tűztek ki magas jutalmat a kutyáért.

A család minden napja erről szól már hetek óta, próbálnak azért felkészülni a legrosszabbra is, de minden hatékony ötletet és jelzést szívesen vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!