Állatvilág

2008.09.13. 02:00

Törzskönyv: a madárpók

Furcsa házi kedvenc, hiszen nem lehet vele játszani, nem lehet megsimogatni. Mégis egyre többen tartanak otthonukban madárpókot.

feol.hu

A madárpókok a világ legtermetesebb pókjai. Nevüket onnan kapták, hogy akár madárfiókákat is képesek zsákmányul ejteni, ám leginkább mégis rovarokkal táplálkoznak. Mint minden póknak, a madárpókoknak is van mérgük, mégpedig sokszor igen erős. Veszedelmes fegyverüket azonban ritkán használják: inkább fenyegető testtartással igyekeznek támadójukat elrettenteni.
A madárpókok, mint terráriumi állatok, egyre nagyobb szerepet kapnak a hobbiállatok körében. Zárt lakhelyen tartsuk a pókot, mert nagyon fürge és könnyedén meglép. Gyerekek csak felügyelettel tartsák. A megunt pókot nem szabad szabadon engedni.
A madárpókok etetése aránylag egyszerű, főleg élő eleséget fogyasztanak. A legtöbb póktartó kizárólag tücsökkel eteti pókját, de emellett egyéb rovarokat és férgeket is kell nekik adni. Az eleségállat nagysága igazodjon a pók méretéhez. Így egy kis póknak túlzás például egy nagy sáskát adni, úgysem fogja azt megtámadni. A kifejlődött madárpókok hosszabb ideig, sőt több hónapig is megélnek eleség nélkül, ha előtte jól voltak táplálva. Ezért nem kell rögtön aggódni, ha a pók egy hétig nem eszik semmit.

Látogass el az enteo Kedvencek a ház körül klubjába is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!