Állatvilág

2008.10.11. 03:00

Törzskönyv: a királypiton

Egyre több ember osztja meg életterét kígyókkal. Azok, akik keveset vannak otthon, nincs elég idejük kutyára, macskára vagy szőrallergiában szenvednek, egyre gyakrabban választanak lábatlan lakótársat.

feol.hu

A kígyók közül természetesen nem mindegyik tartható lakásban, de a királypitonok például nem túl nagyra növő kígyók, így kiválóan alkalmasak kezdő terraristáknak is.
Átlagos testméretük 100 130 cm. Nagyon szelíd természetűek, ritkán harapnak és azok legtöbbször vadon befogott példányok. Sajnos még ma is rengeteget importálnak ebből a fajból, ezért vásárlás előtt kérdezzünk rá a származására. Kaphatóak itthon született fiatal példányok is, ha lehet, inkább ilyet vásároljunk. Csak az etetésével lehet probléma, sokszor nem hajlandóak elfogadni semmilyen táplálékot (ez is inkább a vadonból kiszakított példányokra jellemző, mert a természetben leginkább futóegerekkel táplálkoznak), ezen a hőmérséklet és a páratartalom emelésével és a táplálékállat helyes megválasztásával se- gíthetünk. A terráriumuk hőmérséklete 2832 C-fok között legyen, és biztosítsunk vizes medencét is. Legin- kább a talajon mozog. Mintázata és színe igencsak eltérő, változatos.

Látogasson el az enteo Kedvencek klubjába is!

Nézze meg képgalériáinkat is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!