Állatbarát

2019.06.24. 15:30

Tanácsok kutyával strandolóknak

Szerencsére egyre több olyan strand van, ahol a kutyákat sem nézik ki a vízből. Azért, hogy a közmegítélés tovább javuljon az ebek „nyilvános” fürdetése kapcsán, íme néhány tanács a kutyatartóknak:

S. Töttő Rita

Fotó: Shutterstock

  • Először is érdemes leszögezni, hogy – ellenben embertársaink egy bizonyos hányadával -, a kutya soha nem ürít a vízben, fürdés, úszás közben.
  • Ellenben a strand környékén igen. Éppen ezért mindig, minden körülmények között legyen nálunk zacskó, amivel összeszedjük a végterméket!
  • Strandra érkezés előtt a fenti pont miatt egyébként érdemes egészségügyi sétára vinni kedvencünket, hogy pancsolás előtt még el tudja végezni a dolgát, ne a strandolók között legyen érje az inger. Ugyanezért időnként, két fürdés között is kivihetjük őt a strandolók közül olyan helyre, ahol nyugalomban elvégezheti a dolgát.
  • Fürdés után, a strand területén (ellenkező megegyezés hiányában) tegyük pórázra a kutyát és ne engedjük oda mások plédjére, uzsonnás kosarához és idegen kutyához sem. Magyarán mindig, minden körülmények között legyen az állat a gazdája felügyelete alatt! A kutyás szabadsága épp úgy nem sértheti az eb nélkül strandolók szabadságát, mint fordítva! Sok gazdi ezt nem érti meg, és teszi ezzel kockára az eddig elért eredményeket.
  • Nem mellesleg: kedvencünket se tegyük ki a hosszan tartó napsugárzásnak, hőségnek, biztosítsunk neki vizet és pihenési lehetőséget.
  • Más kutyákhoz csak abban az esetben engedjük oda, ha arra annak gazdája egyértelműen engedélyt adott, vagy ha régi az ismeretség!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!