ne hagyjuk a kocsiban pár percre sem!

2020.07.07. 07:20

Strandolók autóban hagyott „kedvencei”

Sajnos az idei évben is lehet rá számítani, hogy egyesek az autóban hagyják a kutyájukat hőség idején. Tavaly a Velencei-tó környéki fürdőzők számtalanszor hívták ki a rendőrséget, hogy ne legyen tragédia emiatt.

S. Töttő Rita

Ne hagyjuk az autóban, inkább vigyük magunkkal, ha lehet! Ha nem, akkor hagyjuk otthon!

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Aki az autóban hagyja „csak rövid időre” a kutyáját, jobb ha tudja: nagy hőségben, egy bezárt járműben 10 perc alatt 70 fokosra forrósodhat az autó belseje, ami a magára hagyott kutyának elég ahhoz, hogy a szervezetében visszafordíthatatlan károsodás következzen be, ami az állat halálához is vezethet.

Ne hagyjuk az autóban, inkább vigyük magunkkal, ha lehet! Ha nem, akkor hagyjuk otthon!
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot kérdeztük, mit tehet, aki forró autóban kutyát lát. Azt javasolják, ha a jármű egy bevásárlóközpont parkolójában van, az ügyfélszolgálaton keresztül mondassuk be a kocsi rendszámát, kérjük meg a tulajdonost, azonnal menjen az autójához. Ha ez nem vezet eredményre, hívjuk a 112-es segélyhívó számot, kérjünk segítséget! A felelőtlen gazdák nem árt, ha tudják, ez a tett a Büntető Törvénykönyv paragrafusaiba is ütközik, s 2 vagy akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!