mackók

2021.01.24. 07:30

Rendhagyó módon készülnek a farsangra

Idén a járványhelyzetre való tekintettel online Mackófarsangot szervez a Fővárosi Állat- és Növénykert. Január 30-tól február 2-ig sok medvés tartalommal, letölthető családi foglalkoztatóval, kisfilmmel, valamint élő bejelentkezéssel várják az érdeklődőket, mely során az is kiderül, meglátja-e a medve az árnyékát.

Veszprémi Napló

Az állatkert élőben is jelentkezik, hogy mindenki megnézhesse, vajon lesz-e árnyéka a medvének

Fotó: állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert éves programfüzetében az egyik legkorábbi jeles esemény a Mackófarsang. A többnapos rendezvény mindig február másodikához kapcsolódik, hiszen a népi időjóslás hagyománya szerint a tél hosszára abból lehet következtetni, hogy ezen a napon meglátja-e a medve az árnyékát.

Az idei Mackófarsangot azonban nem tudják a szokott módon megtartani, hiszen a koronavírus-járvány miatt sok más létesítményhez hasonlóan az állatkerteknek is zárva kell tartaniuk.

Az állatkert élőben is jelentkezik, hogy mindenki megnézhesse, vajon lesz-e árnyéka a medvének
Fotó: állatkert

Ez alkalommal online Mackófarsangra készülnek. Január 30-tól egészen február 2-ig több, a medvékhez kapcsolódó tartalmat tesznek közzé, egyebek mellett kisfilmet, letölthető családi foglalkoztatófüzetet és más érdekességeket. Emellett élőben is jelentkeznek, hogy mindenki megnézhesse, van-e árnyéka a medvének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!