Koronavírus Fejérben

2021.03.24. 17:30

Milyen hatással van a járvány a menhelyekre? A Heroszban jártunk (videó)

A Herosz Fehérvári Állatotthont senki számára nem kell bemutatni. Minden évben számos programmal szoktak szolgálni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, vasárnapi sétáik is hatalmas érdeklődés mellett zajlanak. Alapesetben.

feol.hu

Fotó: feol.hu

A koronavírus-járvány azonban a menhelyek menetrendjét is átszabta, csak úgy, mint megannyi különböző szektor, és az azokban dolgozók életét. Kilátogattunk az állatotthonba, hogy megtudjuk, milyen hatással volt rájuk a járvány, milyen nehézségekkel kellett és kell a mai napig is emaitt szembenézniük. Segítségünkre a telepvezető, Krepsz Gyöngyi volt, aki készséggel számolt be nekünk a telep mindennapjairól és vezetett körbe minket védenceik között.

Ezeknek a kutyaszemeknek aligha lehet ellenállni
Fotó: feol.hu

Az örökbefogadásoknak hála jelenleg nincs túlzottan sok macska a Heroszban, viszont itt van az ivarzás időszaka, ami miatt körülbelül egy hónap múlva fel fog dúsulni a most 30 körül mozgó létszám. Nyáron ez a szám akár 80 fölé is emelkedhet. Kutyák esetében is eredményes gazdisodásról számolhatott be nekünk Krepsz Gyöngyi, sok kölyök talált szerető otthonra. Körülbelül 70 kutyát látnak el pillanatnyilag, de napi szinten több platformon is kérnek segítséget az állatotthontól. Az év elején sikerült normalizálni a létszámot, nagytakarításokat és fertőtlenítéseket végeztek, várják a tavaszt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!