Állatvilág

2017.05.19. 15:30

Tilos a ponty a Velencei-tónál

DINNYÉS - Hol tavasz, hol nyár: ám a változékony idő kedvez a ragadozóhalak horgászatának. A tavasz továbbra is szeszélyes arcát mutatja a Velencei-tónál, egyik héten esik, másik héten süt a nap: ám ez a változékonyság kimondottan kedvez a ragadozó halakra horgászóknak.

Lovász Lilla

- Sokan fogtak süllőt, balint, csukát és harcsát. A békéshalak közül a keszeg és kárász is aktívan táplálkozott, és akik érzékeny szereléssel horgásztak, szép zsákmányra tehettek szert e fajokból is - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Hozzátette, sajnos voltak olyan horgászok is, akik a keszegezés közben horogra akadt pontyokat a tilalom ellenére is megtartották, sőt, mivel néhány példány még a 30 centit sem érte el, duplán szabályt szegtek. Rájuk a pénzbírság mellett hosszabb idejű eltiltás is vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!