Frissen Fejérből

2021.10.01. 20:00

Követendő példa: nagy csekk érkezett a Heroszhoz

Hamarosan itt az állatok világnapja: október 4-e alkalmából adományozott 200 ezer forintot egy fehérvári származású üzletember, aki Vargha Tamás országgyűlési képviselővel együtt elvitte az adományt a Heroszhoz.

S. Töttő Rita

2021.10.01. Állatok napja alkalmából megrendezett iskolai ismeretterjesztő nap a Soponyai Általános Iskolában. A rendezvényen a Herosz állatmenhelytől Krepsz Gyöngyi tartott interaktív bemutatót a gyerekeknek. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vargha Tamás országgyűlési képviselő volt tanítványa Bódizs Kornél, Székesfehérvárról származó üzletember, aki 200 ezer forintos adományt adott át pénteken a Herosz fehérvári állatmenhelyének. A volt tanítvány és a jelenlegi képviselő az állatok világnapja alkalmából hozta a meglepetést – ezzel is felhívva a figyelmet arra: nem csak az október 4-i világnap apropóján, de akkor mégis különösen fontos gondolni a bajban lévő állatokra és azokra, akik nekik segítenek. Berey Attila, a Herosz elnöke és Krepsz Gyöngyi, a szervezet fehérvári állatotthonának vezetője köszönettel vette át a szimbolikus csekket a támogatóktól.

- A pénztámogatásoknak mindig megvan a helyük, hiszen az állatorvosi költségek, a menhely fenntartása, az állatok élelmezése mind óriási összegeket emészt fel napról napra, évről-évre. Ezért is fontos, hogy legyenek mindig, akik gondolnak ránk – mondta el Berey Attila. Krepsz Gyöngyi pedig az elmúlt időszak nehézségeiről is ejtett pár szót: mint kiderült, a koronavírus járvány végén megcsappantak az adományok, vélhetően az embereknek elfogytak a támogatásra fordítható lehetőségeik. Az adománygyűjtő ládát azonban rendszeresen kiteszik az állatotthon elé és végre ismét járhatnak gyerekcsoportokhoz előadásokat tartani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!