Állatvilág

2017.06.30. 16:50

Kacsás kaland a Bányatónál

Régen voltam kedvenc kacsáimnál a Bányatónál. Alighogy odaértem, s hívni kezdtem őket, legnagyobb örömömre több apró kiskacsa is rohant felém. Természetesen anyukájukkal.

A kis apróságok ott sertepertéltek körülöttem. Gondoltam, bizony, megfogom az egyiket, lefotózom! Ki is néztem magamnak a legaranyosabb fekete színűt. Oda jött teljesen a lábamhoz... Hopp! Egy óvatlan pillanatban el is kaptam. A kiskacsa hangos hápogással kiabált anyukájának. A kacsamama eszeveszett gyorsasággal ott termett mellettem, hangos hápogással adta tudtomra, ha nem adom vissza a gyermekét, bizony nagyon megbánhatom... Elkezdte csipkedni a lábamat, szárnyait fenyegetően térdem felé csapkodta. Feledtem a kínálkozó együtt fotózást a kicsivel, gyorsan visszaadtam édesanyjának.

Máskor nem teszek ilyet. Tudom, hogy mindenkinek élete értelme a gyermeke, még ha csak egy kacsamamáról is van szó. Máskor is jövök, de nem kapom fel a kiskacsádat!

Márkus Hilda


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!