Állatvilág

2015.11.06. 14:29

Huszár Kittinek egyben testőre és pajtása is volt kedvence

Babaként testőre volt, felnőttként társai lettek a kutyák a sportolónőnek. Huszár Kitti tragikus és szívmelengető eseményeket is megélt kedvenceivel.

S. Töttő Rita

Huszár Kitti 13 éve atletizál az Alba Regia Atlétikai Klub színeiben. Több magyar bajnoki cím tulajdonosa, melyeket távol- és hármasugrásban szerzett, sőt, hatszoros magyar válogatott is lett ez idő alatt. Idén már a felnőttek között áll rajthoz. Ő is azok közé a sportolók közé tartozik, akinek  életében az állatok mindig hangsúlyos helyet kaptak.

– Születésemtől fogva volt egy nagy németjuhász kutyánk, akit Rexnek hívtak. Ő volt az én testőröm, amíg aludtam a friss levegőn a babakocsiban, ő volt a játszótársam, amikor játszottam. Ő volt az első kutyusom és valószínű miatta szerettem meg az állatokat – meséli nosztalgiával és csordultig szeretettel Kitti, aki Rex után egy gyönyörű német boxert kapott a nagymamától. – Olivér gyönyörű volt, szófogadó és nagyon jó házőrző. Sajnos a túltenyésztés áldozata lett és hiába vittük az orvosokhoz,  nem lehetett megmenteni. Itt döntöttem el, hogy többet nem lesz tenyésztőktől vásárolt fajtatiszta kutyám.

Huszár Kitti kedvenceivel, akik a sport mellett kitöltik az életét. Fotó: Huszár Kitti

Talán a sors is így akarta, mert nem sokkal Olivér halála után Kitti mamája udvarához csapódott egy nagyon sovány, fiatal tacskó keverék, aki miután meglátta Kittit, nem tágított mellőle. – Kiválasztott, így hazahoztuk, Csoki lett a neve. Azóta eltelt 12 év, megőszült, kicsit öregesen jár már, gyógyszereket kell szednie, de ez nem változtat semmin, mert ő a mi kis öregünk.

A rangsorban második kutyus a családban  egy bordeaux-i dog keverék. Ő az Alex nevet kapta, kicsi korában panelban lakott, de elkezdett nőni, így a gazdáknak nem kellett már... – Mi hazahoztuk és szép, nagy, okos kutyust neveltünk belőle. Igazi házőrző, tekintélyt parancsoló kinézettel – mutatja be három kutyája közül a másodikat is a sportolónő, aki egyébként, ha teheti, segít állatmenhelyeknek is: hol kisebb összegekkel, hol állateledellel, de van mikor gazdit keres egy-egy menhelyi kutyusnak. – Minden leendő gazdinak azt üzenném, hogy menhelyről fogadjon örökbe kutyát, mert egy életre hálás lesz érte az az eb, akit maga mellé vesz az ember – hangsúlyozza szívügyének számító tapasztalatát Kitti. Harmadik kutyusa egy labrador retriever, Maszat, aki, mint ugye látszik, az elveket tekintve kilóg a sorból, hiszen fajtatiszta. – Közeli ismerősnél születtek a kiskutyák idén nyáron, ott voltam a születésüknél. Maszat volt a legkisebb s mondhatni, szerelem volt első látásra, nem történhetett meg, hogy máshoz kerül. Így lettem én a gazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!