Állatbarát

2021.07.21. 17:00

Háziállatot szeretne, de nincs elég türelme? Íme egy csendes, nyugodt kedvenc

Sokan belátják, nincs elég idejük arra, hogy egy olyan háziállat gazdájává váljanak, akivel sokat kell foglalkozni, mégis szeretnének egy kis kedvencet. Számukra jó választás lehet egy teknős.

Baráth Eszter

Vásárlás előtt figyeljük meg az állatot!

Fotó: Shutterstock

A teknősökkel kapcsolatban nem merül fel annyi feladat és egyáltalán nem is zajonganak, így egy lakásba is tökéletes társa lehet a kétlábúaknak. A megfelelő állat kiválasztásánál az egyik legfontosabb döntés, hogy vízi vagy szárazföldi teknős mellett döntünk. Utóbbiak igényesebbek, mint vízi társaik és akkor bizonyulhatnak jó választásnak, ha rendelkezésünkre áll egy kifutó vagy egy kert, ahol kedvükre sétálhatnak.

Bár egyszerűnek tűnik egy állatkereskedésben néhány perc alatt kiválasztani egy teknőst, mégis, ha biztosan egészséges és kifejlett példányt szeretnénk, érdemes tenyésztőhöz fordulni. E szakemberek általában egy fajtával foglalkoznak, minden tudnivalót át tudnak adni a leendő gazdának.

Vásárlás előtt figyeljük meg az állatot!
Fotó: Shutterstock

Ha mégsem áll módunkban ezt az utat választani, a kereskedésben érdemes akár 10-15 percig megfigyelni azt az állatot, akit haza szeretnénk vinni. Javasolt szemügyre venni, reagál-e a jelenlétünkre, megfelelő-e a mozgása és nincs-e repedés a házán vagy bárhol a testén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!