A házikedvencek is a közösség tagjai

2019.09.09. 07:30

Az Országalmánál demonstráltak az állatbarátok az állatkínzók ellen

Országszerte több nagyvárosban is szeptember 7-én tartottak békés, csendes demonstrációt az állatkínzás ellen, felelevenítve az augusztus eleji palotaszállási ügyet, ahol egy nő vonszolta az autójához kötve a kutyáját, amely elpusztult. Székesfehérváron az Országalmánál gyújtottak gyertyát.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő RIta / Fejér Megyei Hírlap

Rácz Noémi, civil fehérvári állatbarát döntött úgy egyedül Székesfehérváron, hogy csatlakozik ahhoz az országos demonstrációhoz, amelynek lényege, hogy felhívják a figyelmet az állatkínzók elleni hangsúlyosabb fellépésre. Mint a hírlapnak fogalmazott, szigorúbb börtönbüntetést szeretnének az állatkínzóknak, ezért a demonstráció előtt aláírást gyűjtöttek interneten, amit a budapesti rendezvényen adtak át a központi szervezőknek. Felszólalásában pedig azt mondta: a palotaszállási állatgyilkos ellen szigorú eljárást kérnek.

A szervező, Rácz Noémi az Országalmánál mondott rövid beszédet
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Ezért és többi brutálisan megkínzott állatért gyűltünk ma itt össze... A palotaszállási rém a legapróbb megbánás jeleit sem mutatta. Egyáltalán nem sajnálom – csupán ennyit ismételgetett a „rém”, aki pokoli módon megkínozta a kutyáját. Mélységesen elkeserít és fel vagyok háborodva, de sok más ember és állatvédő lelkivilágát is felkavarta a látvány.

Többen kutyával érkeztek a rendezvényre, volt, aki kék szalagot kötött kedvencére
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A kutyus pedig halálával történelmet írt – ezt ette fel ugyanis az i-re a pontot, és hívta életre az országos demonstrációkat. Sajnos továbbra is nap mint nap kegyelten állatkínzások derülnek ki, nincs visszatartó ereje a jelenleg hatályos állatvédelmi törvények által kiszabható büntetésnek. Így következmények nélkül maradnak és folytatódnak a szörnyűségek. A társadalom minél nagyobb összefogására van szükség az állatok védelmében, hogy mindebben változás történjék – fogalmazott.

A demonstráción Cser-Palkovics András polgármester is részt vett, aki később a közösségi oldalakon mondta el véleményét: „Egy városban a házikedvencek is a közösség tagjai. Figyeljünk és vigyázzunk rájuk, ne csak egy-egy megmozdulás erejéig, hanem minden nap!” Majd pedig köszönetet mondott mindazoknak, akik az állatvédelem, állatgondozás területén dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!