Állatvilág

2015.06.07. 10:56

Az állatvédők autójában szült az elhagyatott kutya

Seregélyes - Az állatvédők autójában szülte meg kölykeit az a kiskutya, amelyiket korábban elhagytak a gazdái, mert elköltöztek.

S. Töttő Rita

Láthatóan rossz állapotban volt, összeragadt a szőre, és vemhes is volt a Fema Állatvédő Egyesület májusban mentett kutyája. Bejelentés alapján mentek ki a településre.

A kiskutya már jól van: lenyírták, feltáplálták, hogy képes legyen gondoskodni a kicsinyekről is, akik szintén jól vannak (Fotó: a szerző)

– A helyiek elmondták, ő nem csupán egy ideszegődött, kóbor vagy kidobott kutya, hanem egy gazdái által magára hagyott eb, akit, miután elköltöztek, nem vittek magukkal – mondta Bíró Zsolt, a Fema vezetője. A kutya rémes állapotban volt, kiszáradt és legyengült. Infúziót és különböző vitamin koktélt kapott az orvosnál, majd megszabadították koszos, büdös bundától. – Másnap reggel indultunk vele orvoshoz, egy alapos ultrahang vizsgálatra, ám a „kismama” a kocsi csomagterében lévő boxban elkezdte világra hozni kicsinyeit. Kettőt sikerült természetes úton megszülnie, a harmadikat viszont csak orvosi segítséggel.

A helyzet az állatvédőket is meglepte, de megoldották. Azóta az egész család jól van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!