Egyik kutya, másik is

2020.07.02. 15:30

Versfelolvasással tette izgalmassá a karantén idejét Nagy Bandó András

Versfelolvasással tette izgalmassá a karantén idejét Nagy Bandó András: Youtube-videókat készített „Nagy Bandó András és Gvendolin Vers-sorok a Vers-sarokban” címmel. Ennek része volt az Egyik kutya, másik is című kötetéből egy részlet, melyben magyar kutyafajták önvallomását hallgathatjuk meg az előadóktól.

S. Töttő Rita

„Nagykabátos” pulikutya Fotó: Szakony Attila (ZH)

Fotó: Szakony Attila

„Tükör előtt egy pulika, látom/ Emez meg itt a kulikabátom./ Ez meg, ha látod, furácska orrom/ Egész elöl, a fejemen hordom./ Ez itten nézd, a szemem a szőrben/ Szemöldököm meg fölötte körben/ Hol is a farkam? Sosem találom/ Picit takarja a nagykabátom.” – írja az egyik legismertebb kutyafajtáról, a puliról a költő.

„Nagykabátos” pulikutya Fotó: Szakony Attila (ZH)

A magyar agárról pedig ekképp költött: „Karcsú vagyok, akárcsak egy őzike/ Hátamon a meleg holmim bőrzeke./ Nyúlánk vagyok, nyakig ér a négy lábam/ Elkapom a ravasz rókát futtában./ Jó társ vagyok, nyulat hajtok falkában/ Jobb lábamat kergeti a bal lábam./ Kemény vagyok, alkalmas a versenyre/ Fogadhatsz rám ,tegyél pénzt a perselybe...” De az összes magyar fajtáról megemlékezik a költő a videóban és a kötetben egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!