Vigyázzunk rájuk!

2023.04.30. 16:00

Kismadarak ragadhatnak a légyfogó ragacsokba! Legyünk óvatosak!

Óvatosan a ragasztós légycsapdákkal – hívják fel a figyelmet az állatvédők! Fecskék és egyéb apró madarak esnek a ragasztószalag áldozatául!

S. Töttő Rita

Forrás: Mályi Madármentő Állomás

A Mályi Madármentő Állomás adott ki felhívást, mely szerint tragikus esetekről kapnak hírt mostanában: kismadarak ragadnak bele a legyek összegyűjtésére kiakasztott ragasztószalagokba! Óvatosan bánjunk tehát légycsapdákkal – kérik az állatmentők, akik szerint fecskék, házi rozsdafarkúak, cinegék, poszáták is áldozatul esnek az ilyen termékeknek. Közösségi oldalukon írják: „Ha netán ilyen használunk, nagy odafigyeléssel tegyük ki és ellenőrizzük rendszeresen. Fióka időszakban rengeteg madár visz rovarokat a fiókáknak és ilyenkor nem csak az áldozatul esett madár pusztulhat el, hanem az egész fészekalj is halálra ítélődik a szülő halála miatt.”

A felhívás mellé egy szívszorító fotót is mellékeltek, amelyen egy fecske ragadt bele a szalagba. Szerencsére, a pórul járt kismadarat azonnal kimentették, azóta már szabad és a fiókáit neveli tovább, de sok állat nem volt ilyen szerencsés! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!