Beszélő közönségkedvenc

2022.12.16. 09:00

Szása, a fehérvári papagáj egy nagy "hellót" küld mindenkinek

Szása a Fehérvári Állatotthonban lakik 8 éve - írja egy kedves videó kíséretében a Herosz Fehérvári Állatotthon Facebook-oldalán. A posztból az is kiderül, a papagáj megjárta már a Vadmadárkórházat is, ahol meggyógyították, ezután pedig a madarat új "munkakörben" képzelte el gazdája.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Facebook

- Szása meggyógyult, gazdája pedig hálából felajánlotta őt a Vadmadárkórháznak azzal, hogy ez az okos, jófej kismadár rendezvényeken léphessen fel állatszereplőként. Szása azonban összekötötte Tamást a szuri élményével, ezért minden gondoskodó szeretet ellenére averziói támadtak vele szemben, ami nem csak csúnya nézésben, hanem súlyos, csípett sebekben is megnyilvánult. Mivel a Vadmadárkórház nálunk tartja a sérülésük folytán nem visszaengedhető madarak egy részét, így Szása is itt, a Fehérvári Állatotthonban kapott helyet - áll a bejegyzésben. 

Az együttműködés a két állatmentő-és védő szervezet között tehát a hétköznapokban is, de most karácsonykor is megnyilvánul. A Sukorói Vadmadárkórház és a Herosz Fehérvári Állatotthon ugyanis közös adománygyűjtést hirdetett, hiszen a válság sajnos rányomja bélyegét a mindennapokra mindkét helyszínen. Örömmel fogadnak tárgyi-és pénzadományokat egyaránt. - A tárgyi adományokat elhelyezhetik állatotthonunk adománygyűjtő ládájában vagy a Vadmadárkórházban is leadhatják. Amire szükségünk van: kutya-macska konzerv, kölyök és felnőtt állatoknak, kutya-macska pelenka, nyakörvek, pórázok, immunerősítők, vitamin készítmények, kék lukács kenőcs, fertőtlenítő és tisztítószerek, papírtörlők, szemetes zsákok, törölközők, meleg, nedvszívő ruhanemű, ágynemű huzatok, szalma, széna, forgács, macskaalom - írják a posztban, mely ide kattintható elérhető, és itt a bankszámlaszámokat is megtekinthetik a segíteni vágyók. 

A videót, ahol Szása okos fejcsavargatások közepette üdvözöl mindenkit,  itt lehet megtekinteni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!