Gazdi kerestetik

2022.11.01. 10:15

Békésen várt a németjuhász a felüljárón, a fehérvári állatmentők siettek a segítségére (frissítve)

Hétfőn nagyon sokan észrevették, hogy egy gyönyörű, tekintélyt sugárzó német juhászkutya fekszik a Széchenyi úti felüljárónál.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Fehérvári Állatotthon - Herosz/Facebook

"Alatta" óriási forgalom, autók jönnek-mennek, ahogy mindig is, körülötte viszont mintha lelassult volna az idő, békésen, nyugalommal várta sorsa alakulását. Többen autóból kapták lencsevégre, s tették közzé a közösségi oldalon, a kérdéssel: nem hiányolja-e valaki? Az egyik kommentelő (ő volt az, aki egyedüliként megállt a kutyus mellett, és hívogatta az összes állatmenhelyet, amíg sorsszerű dolog nem történt) jelezte, épp most érkeztek meg a Herosz munkatársai a kutyához, már nincs veszélyben. Annyit elöljáróban elárulunk, a kutya chipes, megtalálták a gazdit, a történet - egyelőre - mégsem happy end.

Forrás: Fehérvári Állatotthon - Herosz/Facebook

Az állatmenhely munkatársai jókor voltak, jó helyen, épp arra autóztak ugyanis.  - Az úgy volt, hogy Betti, és Fekete Szilvi beültek egy háromajtós, picurka Ford Kába, és elindultak autózni - kezd bele a történetbe a Herosz Fehérvári Állatotthon közösségi oldalán. Azonban ahogy a Széchenyi úti aluljáróhoz értek, Betti oldalra pillantva észrevett egy csodaszép ónémet juhászkutyát. Fék, leparkolás, Betti és Szilvi ki. Azonban nem volt náluk sem póráz,  sem chipolvasó. Betti ott maradt tehát a kutyával, míg Szilvi visszament a felszerelésért. Ééés bingó! A kutya chipes, neve: Juca. Gazda értesítve. Ezután a “csepp” termetű kutyát is betuszkolták a Ford Kába, majd ők is beültek,  és irány a menhely. Boldogan tervezgették, milyen jó lesz, hogy ennek a nagy találkozásnak ők is szemtanúi lesznek, ez nekik is nagy élmény lesz - olvashatjuk eddig a vidám, optimista, reményekkel teli összefoglalót...S ezután jött a feketeleves, ahogy mondani szokás.

Forrás: Fehérvári Állatotthon - Herosz/Facebook

Mint kiderült, a menhelyen később az a hír várta őket, hogy a gazda nem jön, sőt lemondott a kutyáról.

Mindenki elszomorodott, de nem adják fel. Eltökélték, s hisznek benne, hogy a farkaskutyára vár még boldogság, vár még gazdi! Az állatvédők így fogalmaztak: "Látjátok, ezt az egyelőre szomorú, buksi fejet? Majd figyeljétek meg ezt a szempárt és fejtartást egy hónap múlva, amikor a felé irányuló szeretettől ismét élni kezd!...Mert mi már most tudjuk, hogy Juca 8 évesen sikeresen új gazdát talál majd."

Így legyen!

Frissítés

A feol.hu úgy tudja, hogy papíron még nem mondott le a gazda a kutyáról, bár információnk szerint haza sem vitte. Már egy éve keres Jucának új gazdát. Az állatvédők várják, hogy átgondolja, s döntést hozzon, illetve azt is, hogy az oltási könyvét bevigye a menhelyre. A fejleményekről hírt adunk! 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!