Frissen Fejérből

2022.07.03. 18:27

Szuzi kalandjai a székesfehérvári tűzoltókkal

A hét elején egy autóbalesetet szenvedő családhoz érkeztek ki a megyeszékhely tűzoltói.

Hajdú Marianna

Forrás: Katasztrófavédelem

Kiérkezésükkor már senki sem volt a tetejére borult autóban, amiben egy kislány is utazott. Szerencsére sem ő, sem a család többi tagja nem sérült meg. Az egyik tűzoltó kolléga az autó utasterét átvizsgálva megdöbbenve vette észre, hogy annak ellenére, hogy üresnek gondolták a kocsit, valaki mégis megbújt benne. A szélvédő és a műszerfal között egy kölyökmacska pislogott a meglepett tűzoltóra.

Forrás: Katasztrófavédelem

Egy tűzoltó életet ment! Jelen esetben, kilencből az egyiket. Fodor Zoltán – aki a hivatásos szolgálat mellett a lajoskomáromi önkéntesek csapatát is erősítő tűzoltó őrmester – fölnyalábolta a vörös kis szörnyet, és kiszedte az autóból.

A frissen örökbefogadott kiscica nem tarthatott azonban az új családjával, mivel őket a mentők elszállították kivizsgálásra. Nem épp szerencsés kezdete ez az új életnek. Mi legyen a kis mancsossal? A tűzoltók telefonszámot cseréltek a cica gazdáival és magukkal vitték a székesfehérvári tűzoltóságra. Egészen Fodor Zoltán szolgálatának végéig, amit tele hassal a kapusfülkében töltött. Reggel aztán együtt hazatértek, majd másnap visszahozta a tűzoltóságra, ahol a gazdái visszakapták. A tűzoltóktól nevet is kapott a törpe oroszlán: az autó után Szuzinak nevezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!