Készülni kell a sétához

2022.07.12. 14:57

Kutyazacskók saját zsebből?

Vége az ingyenes „városi” kutyazacskók világának? Vagy csak egyre több a lesben álló, akik kitépik az összeset? Üzenetet küldött a Városgondnokság, ennek jártunk utána.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Már kezdetekkor – több, mint tíz éve - évi 1 millió zacskóval járult hozzá a város önkormányzata ahhoz, hogy megkönnyítse a kutyatartók életét. Ingyenesen biztosítja évek óta a kutyaürülékes zacskókat a helyiek számára, az elmúlt években már több, mint 220 kutyaürülék-tárolóba helyezve azokat. A zöld kis konténerek száma évről-évre ugyanis egyre több lett. Még 2009-ben írtuk meg azt, hogy akkor havi 200 ezer forintjába került a Városgondnokságnak ez a "gesztus" - amely összeg vélhetően mára a sokszorosa lett. Ahogy pár éve arról is tudósítottunk, hogy nagyon úgy fest, egyre ritkábban vannak kihelyezve a zacskók: akkor azonban azt mondták, ők bizony kiteszik azt, vannak, akik azonnal kiveszik egyszerre az összeset. 

Ezeknek az "ügyeknek" akart talán pontot tenni a végére a Városgondnokság: citromsárga üzenetet írtak ugyanis a konténerekre: "Tisztelt Kutyatulajdonosok! Kérjük, hogy szíveskedjen saját zacskót magánál tartani a kutyaürülék felszedéséhez. A teli edényeket a Városgondnokság munkatársai továbbra is ürítik." 

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Gondolhattuk volna, hogy elegáns módja ez annak az üzenetnek, hogy mostantól ne számítson senki a továbbiakban az ingyenes „városi” kutyazacskókra? - a kérdést feltettük a Városgondnokságnak is. Bozai István városgondnok azonban azt mondta: részükről nem változott a kutya WC-k zacskóval történő ellátása. „Sajnos sok panaszt kaptunk, hogy a kihelyezett zacskók órákon belül eltűnnek, ezért tettük ki a figyelmeztető táblákat, hogy saját zacskójukkal tudjanak készülni a gazdák a sétáltatásra.” – kaptuk a választ. Szóval a városi legenda igaz: vannak olyan „lesben állók”, akik pontosan tudják, mikor érkeznek a Városgondnokság munkatársai és amint feltöltik a konténereket, azonnal lecsapnak az ingyen zacskókra. Egyébként utánajártunk: a legolcsóbb lehetőség, amire bukkantunk, három guriga zacskó 390 forint (megeshet, van, aki talál ennél olcsóbbat is, ezt nem tudhatjuk). Ez egy kutya esetében több hétre elegendő muníció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!