Frissen Fejérből

2022.06.27. 10:00

Hol strandolhatunk kutyával a Velencei-tó környékén?

Noha a magyar tenger kétségkívül a Balaton, azért ott sem lehet mondani, hogy túlzottan elszaporodtak volna a kutyastrandok. Felvetődik a kérdés: mi a helyzet ebben a tekintetben szeretett megyei tavunknál?

Kecskés Zoltán

Forrás: Frank Yvette

„Tű a szénakazalban” – ez a híres szólás jutott eszembe kisebb kutatásom során. Ahogy fentebb is említettem, bár a Balaton környékén egyre kevésbé számítanak szokatlannak az úgynevezett kutyastrandok, de azt azért mégsem jelenthetjük ki, hogy ellepték volna a partokat. Az utóbbi megállapítás pedig a Velencei-tóra még inkább igaz. A legtöbb strandon tilos a kutyáknak a fürdés, sőt a legtöbb helyen még a fürdő területére sem léphetnek be. Velence kutyás strandja egyértelműen a Drótszamár Szabadidőpark és Kemping, ahol a hatszáz méteres partszakasz egy része kimondottan a négylábúaké, de természetesen a gazdáknak is van lehetőségük megmártózni a hűsítő vízben. Emellett számos sportpálya és szórakozási lehetőség várja az aktív kikapcsolódás híveit a fürdő egész területén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!