Könnyíthetünk a forró napokon

2022.06.21. 10:00

A nyári melegben kutyáink számára az apró dolgok is felüdülést jelenthetnek

A meleg a kutyák számára is kifejezetten megterhelő lehet. Felelős gazdaként azonban több módon is tudunk segíteni azon, hogy a forró napokat könnyebben átvészelje kedvencünk.

Baráth Eszter

Árnyékban, vízközelben jó a négylábúaknak is

Forrás: Pixabay

Az egyik legfontosabb, hogy kutyánk számára mindig megfelelő mennyiségű, friss ivóvizet biztosítsunk. Amennyiben az udvaron tartott ebről van szó, a nyári hónapokban javasolt a terület több pontjára is itatót elhelyezni, lehetőleg olyan helyen, ahol egész nap árnyékban van.

Kutyáink számára felüdülést jelenthet akár egy gyermekmedence is. Ebbe elég csak annyi vizet engedni, ami tappancsaikat ellepi, így beleállva könnyen hűsíthetik magukat a négylábúak. Fontos viszont az is, hogy a bacilusok megtelepedését megelőzve ezt a vizet is rendszeresen cseréljük.

Az ásással ilyenkor nem a gazdát szeretnék bosszantani az ebek, számukra kifejezetten hűsítő lehet egy gödör. Ezt érdemes meghagyni számára, az általa választott helyen nem betemetni a kiásott területet, így megszokhatja, hogy az az ő helye és az udvar különböző pontjaiban valószínűleg nem kezd majd „kertészkedni” olyan helyet keresve, ahol hűsölhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!