Frissen Fejérből

2021.08.12. 16:35

Nevet választottak a látogatók az új jövevénynek Pákozdon

Egy új kis jövevénnyel gazdagodott a Pákozdi Pagony állatállománya. A kicsi gímszarvasnak a látogatók javasolhattak neveket. A szavazás szerdán lezárult, mostantól új névvel él a kisszarvas.

S. Töttő Rita

Fotó: Pákozdi Pagony

Még júliusban látott napvilágot a Pákozdi Pagonyban az a gímszarvas borjú, amely nem kapott azonnal nevet gondozóitól. Az új jövevénynek ugyanis a vadaspark dolgozói – a többi állathoz hasonlóan – szerettek volna nevet találni, ám ehhez a látogatók segítségét kérték. A névjavaslatokat a Pagony oldalán, a kis szarvasbika fényképe alatt várták. A vadaspark számára is meglepő módon, összesen több, mint száz javaslat érkezett – ezek közül választották ki a győztes nevet: végül, a szerda este zárult szavazáson a Füge név lett a befutó.

Fotó: Pákozdi Pagony

Így a Pagony legifjabb lakója mostantól a kicsi Füge – a gímszarvast hamarosan a kifutójában is láthatják majd a látogatók. Mint kiderült azonban, a kisszarvas nem csak neve, de születésnapja miatt is igencsak különleges: a gímszarvasok ugyanis jellemzően tavasszal születnek, ám ő a nyár közepén érkezett a vadaspark új lakói közé. Ennek pedig – fejtették ki a Pákozdi Pagony szakemberei, hogy az idei hosszú tavasz és a kedvezőbb vadasparki feltételekhez történő alkalmazkodás lehet az oka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!