veszettség ellen

2021.06.08. 15:00

Eboltás lesz Nagyvenyimen

A veszettség elleni védekezés szabályairól szóló 164/2008. FVM rendelet – az eddigieknél is hangsúlyozottabban a tulajdonosok kötelességévé teszi az ebek évenkénti veszettség elleni immunizálásának az elvégeztetését.

Brousil Csaba

Ennek az elősegítésére az idén is megszervezik Nagyvenyimen az összevezetett eboltást a koronavírus-járvány miatt június hónapban. Oltatni június 9-én, szerdán, dél­előtt 9 és 11 óra között a Varga fogadó mellett, délután 2 és 5 óra között a polgármesteri hivatalnál, június 10-én, csütörtökön, 16 és 17 óra között Mélykúton lehet. A pótlásra június 11-én, pénteken, délelőtt 9 és 11 óra között, valamint délután 15 és 17 óra között a venyimi polgármesteri hivatalnál kerül sor. Évek óta kötelező az ebek elektronikus transzponderrel, azaz chippel történő jelölése, amely minden, négy hónaposnál idősebb kutyára vonatkozik. Az eboltáson csak a már chippel ellátott ebek kaphatják meg a veszettség elleni védőoltást. A chipezés csak az ebek tartási helyén végezhető el, természetesen az esedékes oltással együtt, telefonos (30/378-6390) egyeztetés után – írja a nagyvenyim.hu portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!