Frissen Fejérből

2021.04.04. 08:00

Ne legyen élő nyuszi az ajándék!

Megérkezett a húsvét, amikor a hozzáértők intelmei ellenére élő állatokból lesznek ajándékok. A húsvéti fészekbe jellemzően nyulak kerülnek, de egyéb kisállatokkal is előszeretettel lepi meg ilyenkor a család a gyerekeket.

Feol.hu

Idén is elmarad a hagyományos Nyuszisimogató rendezvény a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában, a menhelyen a következő napokban is előzetes bejelentkezést követően fogadják a látogatókat – olvasható Székesfehérvár hivatalos oldalán.

Érdemes viszont figyelni az állatotthon közösségi oldalát, ahol kvízjátékokkal és a húsvétihoz kapcsolódó videókkal készülnek a szervezők. A HEROSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk élő állatot ajándékba, mert a nyulaknak speciális tartási igényeik vannak, és sokszor előfordul, hogy a vásárlót a haszon reményében becsapják.

A szakemberek több éves tapasztalata szerint a kisgyermekek hamar elveszíthetik az érdeklődésüket az állat iránt, így az ellátása teher lesz a családnak.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!