Tollas jószágok

2019.08.22. 09:00

Egzóták, papagájok, pintyek, kanárik lepik el a VOKE épületét a hétvégén

Dísz­madár-kiállítás várja vendégeit a hétvégén a Lövölde utcai VOKE-ban, vagyis a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Több mint 400 madár „repül” össze.

Majer Tamás

Osztotics Tamás. A 36 kiállító összesen mintegy 400 madarat mutat be a VOKE-ban

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Osztotics Tamás, a programgazda Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete elnöke az esemény csicsergős beharangozóján – kalitkák között, mégis nyíltan – árulta el a részleteket. Az idei immár a 25. országos kitekintésű madárnéző kiállításuk.

Nagytestű ara és amazon papagájok, rozellák, különböző színmutációjú kissándor-papagájok, egzóták, zebrapintyek, kanárik, megannyi madárfaj lesz megcsodálható a rendezvény két napján, szombaton 10 órától 18 óráig, vasárnap 9–15 óra között. 36 kiállító hoz el összesen mintegy 400 egyedet. Aki nem tud betelni, az a programot kísérő börzén vásárolhat magának, családjának díszmadarat, kisállatot.

Osztotics Tamás. A 36 kiállító összesen mintegy 400 madarat mutat be a VOKE-ban
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton 14 és 16 óra között közös fotókat is lőhetnek a látogatók az arákkal. A helyszínen gyermekrajzversenyt is kiírnak, három korosztályban, 4–14 éves gyerekeknek. Amolyan kiegészítő program gyanánt galambok, díszbaromfik, nyulak és tengerimalacok is felsorakoznak majd a művelődési házban.

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok arról beszélt, hogy lám, a Királyi Napok után sem maradunk programok nélkül Székesfehérváron, s mindenkit biztat e kedves, családi esemény meglátogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!