Állatvilág

2015.02.23. 12:35

Szeretik az állatvédőket a helyiek

Etyek - Az etyeki állatvédők egyesülete a legnépszerűbb a helyi civil szervezetek között. Örömük mellett elárulták azt is, milyen munkát folytatnak a háttérben.

S. Töttő Rita

Az Etyeki Állatvédők Egyesülete kizárólag önkéntesekből áll, s az ő szorgalmukon múlik, mennyi támogatás folyik be évente. Az így összegyűlt támogatás azonban csak részben fedezi az egész éves működésük költségeit. Ennek ellenére nem csak relatíve magas örökbefogadási számmal dicsekedhetnek - a 2014-es év adatai alapján is, amikor 116 kutya helyzete oldódott meg véglegesen - , hanem azzal is, hogy nagyon komoly szűrőn kell átesnie a gazdijelölteknek.

- A csapatnyi önkéntes szívvel-lélekkel végzi áldozatos munkáját, így nem túlzás azt állítani, hogy védenceink átmenetileg is a kutyaparadicsomban érezhetik magukat, menhelyi tartózkodásuk alatt - árulta el Zentai Beatrix, a menhely munkatársa, s hozzátette: az etyeki civil szervezetek között a legmagasabb támogatást érték el. Ugyanakkor szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez az éves működésünknek egy töredékét fedezi csak, mivel, a közhiedelemmel ellentétben nem abból áll a tevékenységünk, hogy kölyökkutyákat gyűjtünk be, majd juttatjuk el végleges gazdikhoz. A mi egyesületünk is akkor végzi jól a munkáját, ha minél kevesebbszer fordul elő ilyen szaporulat, és minél többen megértik a megelőzés, ivartalanítás fontosságát, mert évente kutyák és cicák milliói kerülnek az utcára meggondolatlan emberektől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!