Vajon megmondhatja-e a főnökünk, mit viselhetünk?

2019.09.28. 15:45

Tilos a rövidnadrág és a szoknya? Avagy öltözködés a munkahelyen

Szakadt farmernadrág, rikító színű póló, kihívó dekoltázs és strandpapucs. Talán többen érzik, ezek a példák a munkahelyeken kevésbé preferált öltözékek közé tartoznak. De vajon megmondhatja-e a főnökünk, mit viselhetünk munka közben?

Szanyi-Nagy Judit

A kényelmes ruha a kérdőívet kitöltők szerint igen pozitív hatással van a munkahelyi teljesítményre. Gyakorlatilag minden második munkavállaló él a váltócipő használatának lehetőségével FMH-Illusztráció: Pesti Tamás

A hazai munkahelyek több mint fele előírja, hogyan jelenhetnek meg az adott cég, vállalat környezetében az ott dolgozók – derült ki a Profession álláskereső portál ez évi online kutatásából, amely során ezer fő válaszolt a feltett kérdésekre. A válaszadók 55 százaléka állította, hogy saját munkahelyén bizony léteznek kötelezően betartandó öltözködési szabályok.

Ahol azonban nincsen előírás, ott inkább a hétköznapi öltözködést preferálják a dolgozók, míg minden harmadik válaszadó a sportos változatot részesíti előnyben. A kényelmes ruha – amely a kérdőívet kitöltők szerint nagyban befolyásolja a jobb teljesítményt – iránti igény a váltócipő meglétében is megmutatkozik: a munkavállalók 56 százaléka él ezzel a lehetőséggel, s készít be másik cipőt a munkahelyére. Ez jellemzően az egészségügyben és a személyi szolgáltatásokat (például fodrász, mosoda, kozmetika) végző munkakörökben terjedt el.

A tapasztalat azt mutatja, az egyes munkahelyeken tiltott darabként szerepel a miniszoknya, a sort, a flip-flop (strandpapucs), a kihívó dekoltázs, azaz a mélyen kivágott felső, a nadrágként használt leggings, a trikó nélküli átlátszó ing, vagy a teljesen átlátszó felsőruházat.

A kényelmes ruha a kérdőívet kitöltők szerint igen pozitív hatással van a munkahelyi teljesítményre. Gyakorlatilag minden második munkavállaló él a váltócipő használatának lehetőségével
FMH-Illusztráció: Pesti Tamás

Megengedett a casual, vagyis az általános utcai viselet, amely leginkább egy farmer és póló vagy ing párosításban mutatkozik meg. Formálisabb változata a Smart casual, amely férfiak esetében leginkább egy vászonnadrágot és inget jelent, a nőknél pedig a nadrág mellé egy blúzt, netán egy elegánsabb egyrészes darabot ír elő. Ennél eggyel „magasabb” fokozat a Business casual, amely az öltöny, ing és nyakkendő hármasát, valamint nők esetében a csaknem térdig érő szoknyát, netán elegáns vászonnadrágot, blúzt, valamint egy zárt elejű, nem túl magas cipőt takar.

Ugyan a hivatalos, jogi részt tekintve A munka törvénykönyve nem szól külön a munkahelyi öltözködésről (dresscode-ról), a jogszabály határozottan megfogalmazza: „a munkavállaló köteles a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni”. Vagyis – mint munkára képes állapot – a jogszabály lehetőséget ad a munkáltatónak arra, hogy megszabja az öltözködés kereteit. A törvény szövegezése alapján ugyanígy az is elvárható, hogy a dolgozó olyan ruhát viseljen, amellyel a napi feladat elvégzése során nem veszélyezteti saját egészségét, testi épségét.

Felettesünk a munkaszerződésben, a munkaköri leírásban vagy a kollektív szerződésben egyaránt rögzítheti az elvárt öltözködési normát, bár a tapasztalat azt mutatja, inkább a nem kívánatos darabok kerülnek bele egy-egy ilyen leírásba. Amennyiben az öltözködésről egyik ilyen dokumentumban sem esik szó, úgy főnökünk nem kényszerítheti ki ruhatárunk lecserélését. Ennek ellenére persze érdemes az adott munkakörnek megfelelően öltözködni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!