Hirdetés

2018.04.24. 15:54

PLASTIKON CEE Kft. (x)

A PLASTIKON CEE Kft-t Mátrai István alapította abból a célból, hogy egy, Magyarországon még nem elérhető, szabadalommal védett műanyagipari technológiát honosítson meg, amellyel jelentősen lerövidíthető a hulladék PET palack és egyéb újrahasznosítható műanyagok újrafeldolgozási ciklusa.

Célunk egy olyan komplex, integrált, nagy kapacitású műanyag-feldolgozó üzem létrehozása volt, ahol – jelenleg a világban ismert legkorszerűbb technológiával képesek vagyunk újrahasznosítási tevékenységet végezni. PET fólia extrudáló gépünk beüzemelése a 2017-es év végén megtörtént és cégünk 2018-tól megkezdi gyártó tevékenységét a magyar illetve nemzetközi piacra.

Társaságunk, Plastikon CEE Kft tevékenysége PET alapanyagból műanyag csomagolási anyag gyártása.

A tevékenységünk szorosan kapcsolódik a körkörös gazdasági modell megvalósulásához, miszerint hulladékból új alapanyag keletkezzen bölcsőtől-bölcsőig elv alapján.

A hazai piacról megvásároljuk a már ledarált, mosott PET alapanyagot, mely a lakossági PET hulladékból származik.

Ezt a hulladékot dolgozzunk fel a világon jelenleg ismert legfejlettebb technológia alkalmazásával, mely segítségével akár élelmiszeripari minőségű csomagolóanyagot is elő tudunk állítani a piaci igényeknek megfelelően.

Az így alkalmazott technológiánk meghatározza a piaci pozíciókat a régióban.

Ez a beruházás megvalósítása az első lépcső annak a modellnek a szemléletéséhez, hogy a szelektíven gyűjtött anyagok alapanyagként szolgáljanak a feldolgozóipar számára.

A tevékenységünk megismerésével a szelektív gyűjtés fontosságára tudjuk felhívni a figyelemet, mivel társaságunk nem hulladékként, hanem alapanyagként tekint a szelektív gyűjtésből származó PET anyagokra. Működésünkkel személtethető a hulladék feldolgozásának az igénye, mert az így előállított végtermék ára kedvezőbb a kőolaj származékból gyártott csomagolóanyagoknál.

PLASTIKON CEE Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!