Állásbörze

2018.10.11. 16:08

Miben segítheti az álláskeresőket egy fejvadász? A fehérvári szakértő válaszol!

Bár a megyében igen kedvezőek a foglalkoztatási adatok, mindig van olyan, aki munkát keres vagy pedig állást változtatna. A munkáltatók számára manapság az egyik legégetőbb kérdés, hogy miként tudják betölteni üres álláshelyeiket. A Fejér Megyei Hírlap IV. Állásbörzéje ebben az egymásra találásban kíván segíteni.

Elekes Gergő

Forrás: shutterstock

Munkakeresés kérdésében sokan az internet segítségével kutatják a különböző lehetőségeket, kisebb-nagyobb sikerrel, és vannak olyanok, akik különböző fejvadász cégeken keresztül találják meg álmaik munkáját. Mit is csinál egy fejvadász és miért érdemes igénybe venni segítségüket? Kaszás Ferenc, az IMPC Personnel Hungária Kft. ügyvezetője avatott be minket a fejvadászok életébe.

Miért könnyebb fejvadászcéggel munkát találni?

- A legfontosabb talán, hogy több területet érintő hasznos tanácsokkal tudjuk támogatni az álláskeresőket. Mit is jelent ez? Segítünk a pályázók önéletrajzának elkészítésében vagy fejlesztésében, hogy azok minél figyelemfelkeltőbbek legyenek. Mindemellett profilt készítünk a jelentkezőkről, kihangsúlyozván erősségeiket, melyek rendkívül fontosak egy állás elnyerése szempontjából.

Továbbá bemutatjuk a jelentkezőnek a céget, ahova pályázni szeretne. Ez rendkívül fontos, hiszen állásinterjún gyakori kérdés lehet a pályázónak a cégről való ismerete.

Végezetül megemlíteném, hogy tájékoztatjuk őket a kereseti elképzelésük realitásáról az adott gazdasági helyzetben. Magyarországon általánosságban elmondható, hogy csökken a munkanélküliség, mely egyenes arányban hozza magával az emelkedő béreket. Úgy látjuk, hogy ez az emelkedési tendencia tartós lesz.

Kaszás Ferenc

Miben tudnak segíteni a börzére érkezőknek?

- A már említett önéletrajz elkészítésében, fejlesztésében, szakmai tanácsokban. Az állásbörze helyszínén profi portréfotót tudunk díjmentesen készíteni a pályázókról. Segítünk nekik felkészülni az állásinterjúra: milyen kérdésekre számíthatnak, hogyan érdemes felöltözniük. Ügyfeleinket végig kísérjük a választott munka megkezdéséig, sőt még utána is.

Mit hozzanak magukkal az állásbörzére az érdeklődők?

- Az önéletrajzukat, amit sokan nyomtatott formában hoznak, és az teljesen jó is, de preferáltabb a digitális verzió egy pen drive-on vagy valamely adathordozón.

Ön szerint jelen pillanatban melyek a legkeresettebb szakmák Fejér megyében?

- Mindenképp el kell választanunk a szellemi és a fizikai munkaköröket. A szellemi kategóriában főként a különböző mérnököket, pénzügyi munkatársakat, ügyfélkapcsolati munkatársakat, HR szakembereket és a logisztikában dolgozókat keresik leginkább. Fizikai munka terén a különböző operátorok, CNC gépkezelők, hegesztők, összeszerelők, villamossági/mechanikai karbantartók a legkelendőbbek.

Felkeltettük az érdeklődését? Úgy érzi, hogy maradt még Önben kérdés, amit feltenne a fejvadász cégnek? Találkozzunk a IV. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén október 15-én 10-17 óra között Székesfehérváron az Alba Regia Sportcsarnokban! Bővebb információkat találnak a kiállítókról és az eseményről Állásbörze aloldalunkon ITT ->>

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!