Segítünk!

2018.03.15. 14:00

Álláskeresés hatékonyan: Érdemes tudatosan kutakodnunk

Az internetes álláskereső portálok akkor a leghasznosabbak, ha megértjük azok működését.

Szanyi-Nagy Judit

Célzottan érdemes munkát keresni! Fotó: Pxhere

Az újságon és a közösségi médián kívül érdemes álláskereső portálokat is használnunk, ha mielőbb új munkahelyet szeretnénk találni. Bár ezeknek a honlapoknak előnye a hatalmas adatbázis, amellyel rendelkeznek, ez az adathalmaz a munkavállaló számára hátrányt is jelenthet.

Például: míg az egyik cég titkárt keres, addig a másik munkahelyen adminisztrációs asszisztenst vagy adatkezelőt alkalmaznának ugyanabban a munkakörben. Éppen ezért első lépésként érdemes szétnéznünk a portálokon kínált állások között, feltérképezve a számunkra érdekes pozíciók lehetséges megnevezéseit, hogy aztán könnyebben tudjunk keresgélni.

Járjunk utána annak is, hogy a vágyott pozícióhoz milyen készségek kellenek, és amellett, hogy ezekre elkezdünk építeni, az önéletrajzunkban is tüntessük fel azokat.

Emellett mi is szűrjük a cégeket: a számunkra legfontosabb paramétereket (például a lakóhely-munkahely közötti távolság, nyelvismeret) feltétlenül adjuk meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!