jellemzően a diplomások nem

2020.08.01. 08:00

A kérdés: bejárunk-e a munkahelyünkre?

A veszélyhelyzet utáni két hónapot, júniust és júliust hasonlította össze ezerfős, reprezentatív, lakossági közvélemény-kutatásában a GKI Zrt.

Szanyi-Nagy Judit

A reprezentatív felmérés szerint jellemzően a diplomások dolgoznak otthonról, távmunkában

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A felmérésből kiderült, júliusban a júniusi adatokhoz képest 67 százalékról 73 százalékra nőtt a munkahelyükre bejárók száma, így érthető módon 20 százalékról 14 százalékra csökkent a távmunkában dolgozók aránya. A részállású munkavállalók száma 2 százalékkal nőtt.

A reprezentatív felmérés szerint jellemzően a diplomások dolgoznak otthonról, távmunkában
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A munkahelyükre bejárók között a vezetők és a szakmunkások járnak az élen (87 és 91 százalék), míg „telephelyüket” a vállalkozók és a diplomások kerülik leginkább (61 és 63 százalék). Az eredmények arra is rámutattak: távolról jellemzően a diplomások dolgoznak; 30 százalékuk volt távmunkában.

Júliusban a vállalkozók 17 százaléka állásidejét tölti, fizetett szabadságon főleg a vezetők vannak (5 százalék). A részmunkaidős foglalkoztatás elsősorban a betanított és a szakmunkások körében népszerű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!