Munkaerő

2019.05.31. 14:30

Állásbörzéken át az új munkahely felé

Ugyan az állásbörzéket rendszerint tavasszal és ősszel tartják, sosem késő (vagy korai) elmondani: az is számít, munkakeresőként elég céltudatosak vagyunk-e!

Szanyi-Nagy Judit

Ahol a kereslet és a kínálat találkozik: több alkalommal szervezett már állásbörzét a Fejér Megyei Hírlap

Fotó: FMH-archív

Az állásbörzékre látogatók két csoportja közül az egyik határozott céllal, konkrét munkát keresve érkezik a rendezvényre, míg a másik igazából a munkaerőpiaci palettát igyekszik felmérni, kitapasztalva azt, mely területeken tudja elképzelni magát, s az egyes szektorok milyen potenciált rejtenek magukban. Ugyanígy a célcsoport összetétele is különböző: végzés előtt álló egyetemisták, első munkahelyüket kereső fiatal felnőttek, valamint már tapasztalt, de jelenleg állásnélküli vagy a már meglévő helyett más munkahelyet kereső dolgozók is megfordulnak itt.

Ami őket összeköti, az az, hogy ha valóban munkát szeretnének találni, érdemes önéletrajzzal érkezniük az állásbörzére. Ehhez persze nem árt tudni, hogy a leendő munkavállaló milyen területen képzeli el a jövőjét, hiszen más curriculum vitae-t kíván meg (például) egy irodai, mint egy fizikai munkakör. A cégek pedig jó néven veszik, ha ilyenkor sem egy „általános” CV-t kapnak, hanem egy olyat, amely valóban az adott szakmához kapcsolódó tudást, tapasztalatot mutatja be a jelentkező részéről. Így célzottan, az adott cégnél személyesen is leadhatjuk jelentkezésünket.

Ahol a kereslet és a kínálat találkozik: több alkalommal szervezett már állásbörzét a Fejér Megyei Hírlap
Fotó: FMH-archív

Apropó, személyes jelenlét: az állásbörze-látogatás azért is pártolandó, mert így a személyes találkozás elkerülhetetlen. Amint a CV online megfogalmazta: ezzel kitűnhetünk a fiatal jelentkezők tömegéből, és sokszoros esélyt adunk magunknak a sikerre. Ekképpen az állásbörzéken legyünk bátrak, kommunikatívak, kérdezzünk a cégekkel kapcsolatban, alakítsunk ki új kapcsolatokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!