Alcsútdoboz

2014.04.06. 14:48

Alcsútdobozi játszótér a templom mellett

Viccesnek tűnik, de igaz a körkörös védelem: a református templom és a gyülekezeti ház ölelésében készült el a korszerű játszótér Alcsútdobozon, ahol biztonságban vannak kicsik és nagyok.

Zsohár Melinda

A Felcsút- Alcsútdoboz- Tabajd-Etyek- Vértesacsa (FATEV) Polgárai Együttműködéséért Egyesület pályázta meg a Völgyvidék Leader Közösség közreműködésével az uniós támogatást a legmodernebb szabványú játszótér megvalósítására. Az ünnepélyes átadáson Tóth Erika, az egyesület megbízottja, helyi lakos, a megyei közgyűlés képviselője köszöntötte a megjelenteket, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő társaságában. A 8 millió forintos beruházásból az európai szabványoknak megfelelő játékszereket építettek be a védett helyszínre, amelyet azonnal birtokba vettek a gyerekek az átadó után. A szép régi templom mögötti domboldalon már volt kis játszóhely, most az udvari játékokkal jócskán kibővült a játéktér. Az országúttól kellő magasságban, védetten tölthetik a gyerekek szabadidejüket a biztonságos eszközökkel.

Fotók: Hargitai László

Hős Csaba, az alcsúti és dobozi református egyházközségek lelkésze (tradicionálisan kettő van, s két templomot emeltek hajdan a hívek a két községrészbe, amely 1951-től tartozik össze) a civil összefogás erejét emelte ki köszöntőjében. Egy erdélyi mondást idézett, miszerint „ha gyermek születik a családban, akkor annak a családnak jövője van”. A gyermekekről szóló bibliai példázattal élt a megjelent Varga Imre katolikus plébános, utalván Jézusra: „Engedjétek hozzám a kisdedeket!”. Számos helyi család és vállalkozó önkéntes munkával járult hozzá a játszótér elkészültéhez és a környezet megszépítéséhez, mondott köszönetet Tóth Erika a segítőknek. Mindkét felekezet lelkipásztorának áldása zárta az avató ünnepséget, majd a református gyülekezet szeretetvendégségbe hívta a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!