Agárd

2014.09.08. 13:39

Családi horgásznap Agárdon

Agárd - A szombati családi horgásznap játékokkal, horgászsulival, totóval, rajzversennyel várja a fiatalokat és szüleiket.

Tihanyi Tamás

A 36. hét igazi ősz eleji időjárást hozott. A változékony időben a halak sem egyformán ettek, így voltak jobb és rosszabb napok is a fogásokat tekintve – értékelt Bozai Zsolt, a MOHOSZ halőri csoportvezetője. – A békés halak közül a ponty volt a leginkább keresett, s fogtak is belőle mind a parti, mind a csónakos horgászok. Az egyik legkiemelkedőbb fogást egy csónakos horgász mondhatta magáénak, aki a kora reggeli órákban 9 darabot fogott a legnépszerűbb horgászhalból, természetesen csak hármat tartott meg. A ragadozó halak közül a süllő és a csuka volt a legintenzívebb, amit a vasárnap lezajlott pergető verseny is megerősített. A kifogott halak többségét ez a két faj adta, mellette néhány balin és harcsa is horogra akadt. A versenyzők mérlegelés után az összes halat visszaengedték.

Szeptember 13-án, szombaton 9 órakor kezdődik a Velencei-tavi Családi Horgásznap a MOHOSZ kirendeltségén és az agárd-dinnyési csónakkikötőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!