Adony

2014.07.07. 16:05

Pár utca megújul Adonyban

Adony - Az önkormányzat új formában képzelte el a temető működtetését. Átvették az üzemeltetést és fejlesztésekbe is kezdtek.

Tribolt Lajos

A bevezető utat és a temető főutcáját, valamint a ravatalozó környékét térburkolattal látják el, megoldják a csapadékvíz elvezetését és egy szerény világítás is elkészül. A munkálatok befejezését augusztusra tervezik. A 14 milliós költséget a polgármester ki nem vett szabadságainak megváltása fedezi, amit erre a célra ajánlott fel.

Ronyecz Péter azt is elmondta, hogy önkormányzati forrásból hozzáfogtak az utak rendbetételéhez is. Régi törekvés, hogy minden utca aszfaltozott legyen. Most a Vasút utca aszfaltozását végzik el 6,5 millió forintból. Aszfalt kerül a Széchenyi és a Vörösmarty utca régi részére is. Ezek 18 millió forintba kerülnek az önkormányzatnak. E munkák is augusztusra fejeződnek be.

Bartos Gábor vállalkozó, a kikőtő építője, Smeller Tibor hajótulajdonos és Ronyrcz Péter polgármester a stégen (Fotó: Ónodi Zoltán)

Magántőkéből megépült a kikötő első stégje, amely kishajók fogadására alkalmas. A bővítésére már kész tervek vannak, így megoldódhat a motoros járművek vízi tárolása. Később üzemanyag vételezésre is lesz lehetőség. Az önkormányzat is fejleszteni szeretné a térséget, mivel Adonynak a Szőlőhegy és a Duna-part a legnagyobb vonzereje. Turisztikai szempontból mindkettő fontos.

Ronyecz Péter polgármester elmondta, hogy a megyei fejlesztési terv összeállításakor sikerült olyan fejlesztéseket beütemezni, mint az ABC mögötti parkoló megépítése, a régi hivatali épület hasznosítása és a Gólyás ház telkének hasznosítása. Az intézmények előtt javítják majd a közlekedésbiztonságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!