Adony

2015.10.12. 21:20

Az idén jó időben kellett szüretelni

Adony – A kisvárosban szombaton a szőlőhegyen, a Kápolnasoron tartotta a Duna menti Szent Orbán Borrend Adony az új bor ünnepét.

Agárdy Csaba

Az időjárás nem kedvezett az eseménynek, ennek ellenére sokan nyitották ki pincéjüket, és kínálták jó szívvel a vendégeket a legújabb borokkal. Králl Istvántól, a borrend nagymesterétől megtudtuk, hogy az idei borok jobbak, mint a tavalyiak, bár még korai lenne összefoglalót készíteni.– Tíz éve volt az első új bor ünnepe az adonyi szőlőhegyen, ilyenkor a gazdák megköszönik az égieknek a termést. Az ünnepnek nincs állandó időpontja, mint az Orbán-napnak, az időjárás befolyásolja. Az biztos, az idén oda kellett figyelni a szüret időpontjának a megválasztására, mert a szárazság miatt könnyen savszegény lehet a borunk. Jó időben kellett szüretelni.

Králl István (balról) kínálja borával az adonyi szőlőhegy egyiklegendáját, Kozmér Lajost, aki átérzéssel kóstolja a nedüt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!