Adony

2014.04.08. 16:15

Angolul és németül szavalók vetélkedtek Adonyban

Adony - Másodszor rendezték meg a helyi Szent István iskola tanárai és diákjai az idegen nyelvű versmondó versenyt.

Pekarek János

Idegen nyelvű versmondó versenyt rendeztek tegnap délután az adonyi Közösségi Kulturális Központ és Könyvtárban. A kisváros Szent István Általános Iskolája volt a vetélkedő szervezője, s a dunaújvárosi tankerület iskolái mellett Százhalombattáról, Velencéről is hívtak diákokat a versenyre.

Kovácsné Reha Andrea tanító, a versmondás szervezője lapunknak elmondta: összesen hatvanegy gyerek jelentkezett a vetélkedőre. Ők első, második, harmadik, negyedik, ötödik, illetve hatodik osztályosok.

Az idegen nyelvű versmondó versenyt német és angol nyelven rendezték. A szerzőket és a versek hosszát, műfaját szabadon választhatták a gyerekek. Az angol nyelvű versenyben kéttannyelvű iskolák diákjai vettek részt, németül tagozatos diákok vetélkedtek.

Természetesen a legtöbb versenyző gyermekverset választott. A zsűritagok szerint mind németül, mind angolul kiváló kiejtéssel beszéltek a gyerekek. Érdekes volt hallani, még a nyelvet nem értő embernek is, milyen szépen szólaltatták meg a rímeket, a ritmust, hogyan érzékeltették a versek tartalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!