Adony

2014.12.22. 14:25

A tanórákon minden sportágat kipróbálnak

A kézilabdának nagy hagyománya van az adonyi iskola életében. Most a focit kellene fejleszteni.

Tribolt Lajos

Eredményesek a Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény korcsoportos kézilabdázói. Szabó Kristóf és Auer Gábor testnevelő tanárok elmondták, hogy annak idején még Gáborfi Lajos kezdte a kézilabda tanítását, de később is voltak neves szakemberek.

Az egésznapos testnevelés bevezetése óta a sportfoglalkozások 16 óra utánra tolódtak, de igyekeznek elérni, hogy a heti 2-3 foglalkozás meglegyen. Persze a tanórákat is ki lehet használni a gyakorlásra. A kérdésre, miért éppen a kézilabda, azt mondták, a foci mellett ennek vannak hagyományai és ehhez vannak meg a feltételek.

Szabó Kristóf és Auer Gábor iskolai testnevelő tanárok (Fotó: Percsi Tibor)

Persze más sportágakkal is foglalkozik a négy testnevelő, atlétikával, futsallal, szivacskézilabdával. Minden diákolimpiai sportág helyett kap a palettán. Persze helye van az úszásoktatásnak is. Ami gondot jelent az az, hogy kicsi a tornaterem.

A futball valamikor jobban ment a fiatalok között, most megpróbálják ismét felfuttatni. Úgy vélik, jól megfér a kézilabdával a foci. A lényeg az, hogy minél több gyerek sportoljon rendszeresen. A versenyek emellett az életre való felkészülést is segítik. A testnevelők nem felejtik el megemlíteni a szülők szerepét, akik aktívan kiveszik részüket a csapatok körüli munkából.

Címkék#Adony
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!