Aba

2016.03.10. 19:03

Új sportcsarnok épülhet Abán

Aba - A Magyar Kézilabda Szövetség arról értesítette két napja a polgármestert, hogy kézilabda munkacsarnok épülhet a városban.

Tribolt Lajos

Még 2014. szeptemberében fogadta el azt a koncepciót az önkormányzat, amely a kézilabda sport települési és iskolai megerősítéséről szólt. Akkor került a városba Kovács László testnevelő tanár, aki egyben kézilabda szakedző. A négyéves program félidejében 12 óvodás és hatvan általános iskolás gyerek kézilabdázik, látogatja az edzéseket. A többségük lány, mivel a településen megyei bajnokságban játszó női csapat működik.

Iskolások kézilabdákkal. Hátul Kovács László szakedző, előtte egy tanítványa a kézilabdacsarnok látványtervével a mai kézipályán

A Magyar Kézilabda Szövetség a polgármesternek küldött levelében leírja, hogy a magyar kézilabda versenyképessége megőrzésének egyik legfontosabb előfeltétele a létesítmény-fejlesztés. Csarnokok hiányában ugyanis ősztől tavaszig elvégezhetetlen a szükséges szakmai munka. Ezért felmérték a hazai létesítményhelyzetet és kijelölték azt a hatvan helyszínt, ahol a állami támogatással kézilabda munkacsarnok épülhet, persze nem egyszerre, hanem több ütemben.

Aba városa az iskola betonozott kézilabda pályájának helyén építené meg a létesítményt. A csarnokra már van építési engedéllyel rendelkező terve is az önkormányzatnak. Ezt a szövetséggel egyeztetni kell. Kossa Lajos polgármester szerint akár idén elkezdődhet a létesítmény építése.

Közben a város elkészítette a mindenre kiterjedő sportkoncepcióját, amely számol a csarnok nyújtotta lehetőségekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!