Aba

2014.04.07. 14:30

Teremnyi ajándékkal jöttek a német testvértelepülésről

Aba - A németországi Ebergötzenből látogattak a településre a napokban. Adományokkal érkeztek a német testvértelepülésről.

Miskei Anita

Évek óta jó és legfőképp élő kapcsolatot ápol Aba városa a németországi Ebergötzennel. A német város képviselői, Arne Behre polgármester, valamint Horst Schülze, Reinhard Haschke és Wilfried Fraatz pénteken délelőtt érkezett Abára két, adományokkal megpakolt autóval. Néhány évvel ezelőtt már jártak a kis magyar városban, sőt, Reinhard Haschke elárulta, kisebb lánya épp az Aba Napok ideje alatt fogant. Kellemes emlékeket őriztek tehát a településről mindannyian. Tavaly az abaiak, közel százan vettek részt egy ebergötzeni látogatáson, amikor az ottani sportegyesület fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte. Hiszen nem más, mint a futball az egyik közös téma még a nyelvi nehézségek ellenére is.

- Amikor tavaly Németországban jártunk, azt ígérték ismét gyűjtenek az abaiaknak hasznos adományokat. Aztán a múlt héten csörgött a telefon, s Arne Behre jelezte, hamarosan érkeznek, hiszen van mit hozni! - mesélte Kossa Lajos, Aba polgármestere. Majd Varga Istvánné, a szociális bizottság és az óvoda vezetője kiemelte, korábban is, most is rengeteg és hasznos ajándékot kaptak az abaiak. Orvosaink orvosi eszközöket kaptak, az ajándékokat pedig rászorultság alapján osztjuk majd szét. Sokak húsvétja lesz gazdagabb az ebergötzenieknek köszönhetően mondta Varga Istvánné.


Arne Behre polgármester kiemelte, mindig szívesen jönnek a Fejér megyei településre. Ebergötzenben és a környéken is sokan gyűjtötték a holmikat, hogy szebbé, jobbá tegyék az itteniek életét. Hosszú az út ideáig, de pótolhatatlan az élmény, amit itt kapunk. Nem csak mi, hanem minden ebergötzeni. Iskolán gyermekei festették ki azokat a figurákat is, melyeket most az itteni intézménynek adományozunk. Bízunk abban, hogy ezek a színes táblák itt épp olyan jó szolgálatot tesznek, mint odahaza, s vigyáznak majd a kerékpárral közlekedő gyerekekre, nagyobb biztonságot nyújtanak majd mondta a polgármester. Aki kiemelte, fontos számukra, hogy megőrizzék és ápolják a két település kapcsolatát, sőt, erősebbé váljon ez a kötelék, többször találkozzanak.

Wilfried Fraatz pedig azt is hozzáfűzte, talán további orvosi felszerelésekkel is tudják majd támogatni a települést, annak hamarosan megnyíló egészségcentrumát.

Kossa Lajos polgármester végül hozzátette, ahogy korábban, úgy ezúttal is megtelt egy tanterem az adományokkal. Ruhákat, játékokat hoztak, melyek nagy hasznára lehetnek az itt élőknek. Arra törekednek, hogy mindenkinek jusson az adományokból, hisz arról sem szabad megfeledkezni, hogy nem csak a hátrányos helyzetűek gyermekek.

A két város kapcsolata élő, aktív, igazán jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!