Aba

2013.10.10. 08:56

Szüreti mulatság Sárkeresztúron

Sárkeresztúr - A szüreti mulatságon a szekér megelőzte a lovat; ugyanis a derék keresztúriak a felvonulást megelőző nap estéjén báloztak.

V. Varga József

A szüreti felvonulók tánccal, dallal hálálták meg a szíveslátást (Fotó: Az önkormányzat)

A Vihar Lovas Egyesület és az önkormányzat által jegyzett, az Itthon vagy országos rendezvénysorozathoz kapcsolódó kétnapos szüreti mulatság kiválóra sikeredett a településen - számolt be a minapi történésekről Csutiné Turi Ibolya polgármester. Amint megtudtuk: a vasárnapi felvonulást megelőzően szombaton tartották a szüreti bált; vagyis stílusosan szólva, a szekér megelőzte a lovat. Az ősz színeivel feldíszített színházterem megtelt a táncolni és mulatni vágyó falubeliekkel, akik hajnalig ropták a táncparketten. A másnapi szüreti felvonulásra tizennyolc fogat és tizenkilenc csikós érkezett a környező hét településről. A falu utcáit végigjáró vidám, zenés karaván kicsalta az embereket a portájuk elé, sok helyen vendégül is látták a jókedvű kompániát, akik tánccal és dallal hálálták meg a szíveslátást. A díszes menet tagjait kései ebédként ízletes szarvas- és vaddisznópörkölt várta a művelődési háznál, a vigadalom az estébe nyúlt, az ünnepélyes máglyagyújtást közös éneklés kísérte. A két nap sikeréhez sok ember önzetlen segítsége kellett, köszönet érte - tette hozzá Csutiné Turi Ibolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!