Aba

2014.05.01. 11:25

Minden évben elismerik azok munkáját, akik a közösségért sokat tesznek

A közösség életében a legfőbb cél az összefogás erősítése. Ezt szolgálta a tegnapi magisztrátus napi rendezvény, s ezt bizonyítják az egyének, akik az abaiakért tesznek. Mindannyian másként, de Abáért, s az itt élőkért.

Miskei Anita

Minden évben elismerik azok áldozatos munkáját, akik a közösségért sokat tesznek

A településen hosszú évek óta azt vallják, építkezni az ősök hagyományaira, a megőrzött értékekre, s persze a most felnövekvő fiatal generációra, az ő helyben tartásukra lehet. Az abaiak a legnehezebb pillanatokban is hisznek az összefogás erejében, s abban, hogy egyéni értékeik, cselekedeteik esélyt teremtenek a jobb életre, a kisváros fejlődésére. Kossa Lajos, a város polgármester kiemelte, szerencsére egyre többen vannak azok, akik hisznek az abai közösségben. S ha tehetik, megállnak egy pillanatra, s ünneplik, köszöntik azokat, akik erre érdemesek. S ez különösen fontos az idei évben, mely a gyerekeké és a családok is Abán. Ebben az időszakban még nagyobb elismeréssel adóznak azoknak, akik tesznek a közösségért. Ezért ismerték el nemrégiben Antal István, Langó Jánosné, Major Istvánné, Penczu Attila és Pukliné Tündik Tünde munkásságát Hiszen nevük minden helyi és újonnan érkező abai számára is gyorsan ismerőssé válik. Antal István már negyedik éve tanít a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskolában. S nagy álma vált neki tanárként valóra, ahogyan a közösségnek is, mert sikerül eredményesen megtartania az iskolában a népi vonós oktatást, mely korábban sokaknak jelentett nagy kihívást. Keze alatt a gyerekek brácsáznak, hegedülnek, bőgőznek, igazi zenekarrá nőttek.

Langó Jánosné a nyugdíjas klub vezetője, motorja, lelke a dalkörnek, s az abai hölgyklubnak is. Igazi közösségi ember, s egy boldog nagymama, aki sokat tesz azért, hogy családja is aktív részese legyen a helyi történéseknek. Minden korosztállyal megtalálja a hangot, s ott terem, ahol csak szükség van rá. Ahogy Major Istvánné is, aki már a 90-es évektől a polgármesteri hivatal dolgozója. Az abai okmányiroda megszervezésében nagy szerepet vállalt, s vezetője is ő lett annak megnyitását követően. Tevékenységének köszönhetően a megye egyik legjobban működő irodája az abai, tudja ezt minden ügyfél. Mindemellett pedig Major Istvánné édesanya is, akinek lánya az abai óvodába jár, kisfia pedig iskolás, s persze a helyi focicsapat tagja.

Penczu Attila pedig nem csak tanító, de az utánpótlás csapatának edzője is. Ahogy a többi díjazott, így Attila is sokat tesz a gyermekekért, nem csak a játékosait, a gyerekeket, de magát is képzi. Ráadásul osztályfőnökként is kiteljesedett mára, először tanított négy éven át egy osztályt. Úgy ismerte, szerette őket, akár saját gyermekeit.

S ott van még a kitüntetettek csapatában Pukliné Tündik Tünde, egy csupa szív iskolavezető, aki mindig mosolyog, s minden problémára talál megoldást. A helyiek tudják, mindent megszervez, s mindent kisimít. Önzetlen, áldozatos munkát végez.

Kossa Lajos kiemelte, a gyermekek évében a településnek nagy szüksége van az ilyen emberekre, akik munkájukkal teszik lehetővé a település fejlődését.

II. János Pál mondata jut eszembe: A gyermekek és a család képezik a társadalom tavaszát . Ez az, amiben hiszünk mindannyian. Majd hozzátette, nem csak kitüntető címeket, de elismerő okleveleket is adományoztak, hiszen sok feladatot vállal, ráadásul 20 éves a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola és a város fúvószenekara is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!