Aba

2014.02.06. 10:57

Minőségi, de finom ételek

Aba - A közétkeztetési változásokat megfontolta az önkormányzat, szakmai segítséget kértek a megtervezéséhez, amit Szabari Zoltán szakács és Csaba Beatrix életvezetési tanácsadó vállalt.

Miskei Anita

Szabari Zoltán kidolgozta, miként vezethető be egy egészségesebb, mégis a gyermekek számára kedvelhető, egészségtudatos táplálkozási modell. Mivel sok gyermek számára a menza ebéd az egyetlen napi meleg főétel. Ezért is cél, hogy menzaáron minőségi étel kerüljön az óvodások, iskolások asztalára. A program a helyi termelők és gazdák piacára épít. De mi az, ami finom és egészséges?

– Tudomásul kell venni, hogy a gyerekek értékküszöbe koronként, generációnként változik. Ízekben, megjelenésben meghatározó. Felnőttként is lehetünk válogatósak, gyerekként még inkább – mondta Szabari Zoltán. Hozzátette, új technológiák kidolgozásával, a konyhai személyzet felkészítésével, dietetikus felülvizsgálatával eredményesek lehetnek. Cél: a tanév végére minden nap a Morzsa menüt kapják a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!