Aba

2013.11.07. 18:55

Jöhet zápor, zivatar is Sárszentágotán

A felszíni vízelvezető árkok kialakításának munkálatai lassan befejeződnek a településen.

Miskei Anita

A településen nincs probléma csapadékosabb időben sem, a heves záporoktól sem kell tartaniuk, hiszen olyan rendezettek a vízelvezető árkok. Baranyák István polgármester elmondta, a közhasznú munkásokkal hamarosan a tervezett és vállalt munka végéhez érnek, s szinte a község egészében akadálytalanul folyhat el a víz. A felszíni vízelvezetésnél vállalták, hogy egy kilométeres szakaszt pluszban kiépítenek, s ezt betonlapokkal ki is lapozzák.

A közmunkások hamarosan befejezik a vízelvezető árok burkolását. Nem lesz gond esős időben, Fotó: Arany Réka

A lapok egyébként Csőszről érkeztek, a szállítás pedig a helyi gazdák érdeme tudtuk meg a polgármestertől. Hozzáfűzte, a nyári hónapokban a Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is ellenőrizték a települést. Dicséretet kaptak, a megyében igen ritka az ilyen jól karbantartott árokrendszer.

Baranyák István megjegyezte, szerencsére a legnagyobb esőben sem kell attól tartani, hogy megállna a víz a településen. Akad olyan utcájuk, melynek mindkét partján fut vízelvezető, a betonlapok hosszú évek óta jó szolgálatot tesznek, így könnyebb kitakarítani azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!