Aba

2016.09.29. 18:35

Önkormányzati választást tartanak Abán

Aba - Az országos népszavazással egy időben időközi önkormányzati választást is tartanak a kisvárosban.

Tribolt Lajos

Az önkormányzat a polgármester javaslatára oszlatta fel magát. Valószínűleg azért, hogy megerősítést kapjon a lakosságtól, és csökkentse az ellenzéke befolyását. A helyi választási bizottság október 2-ára tűzte ki az időközi választást, vagyis az országos népszavazás időpontjára. Így nem kell még egy alkalommal urnákhoz szólítani a lakosságot, és a lebonyolítás is olcsóbb. A polgármesteri jelöltséget öten szerezték meg, a hat képviselői helyre húszan pályáznak. A jelöltek a választási bizottság által kisorsolt sorrendben, polgármesterjelöltek: 1. Bakos Iván Gábor (Belsőbárándért Érdekvédelmi Egyesület), 2. Gottloz Tibor, 3. Kossa Lajos, 4. Berényi Béla (Magyar Munkáspárt), 5. Kasó László.

Képviselőjelöltek: 1. Bakos Iván Gábor (Belsőbárándért Érdekvédelmi Egyesület), 2. Varju Zoltán Mihály, 3. Németh Tibor, 4. Balogh József, 5. Takács Zoltán, 6. Bor József Dezső, 7. Pukliné Tündik Tünde, 8. Németh László, 9. Ádám Anna Emma, 10. Rácz Ádám, 11. Mogyorósi Istvánné, 12. Fábián Judit, 13. Gottloz Tibor, 14. Erdős Ferenc (Magyar Munkáspárt), 15. Sevingerné Valter Szilvia Erzsébet, 16. Berényi Béla (Magyar Munkáspárt), 17. Füzi Zoltán, 18. Demes Sándor, 19. Trexler Ferencné Madarász Judit, 20. dr. Mikula Lajos. (Akiknél jelölő szervezetet nem tüntettünk fel, azok függetlenként indulnak.) Abán tehát három szavazatot adhatnak le a polgárok: a népszavazásit, a polgármesterit és a hat képviselőre vonatkozó voksot. Szavazni a szokásoknak megfelelően 6 és 19 óra között lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!