Aba

2014.09.18. 18:35

Elültették a barátság fáját, egy lengyelországi tölgyet

Aba - A közelmúltban tartott Aba Napok nem csak a lakosság szórakoztatására volt alkalom, de arra is, hogy a város megünnepelje egyéves születésnapját.

Tribolt Lajos

Az Aba Napok keretében megtartott Városnapon azon túl, hogy köszöntötték a 20 éves megalakulását ünneplő fúvószenekart és művészeti iskolát, tárgyaltak a testvértelepülések küldöttségeivel, s jelképesen megerősítették a már korábban létrejött kapcsolatukat és megállapodtak, hogy a mainál magasabb szintre emelik az együttműködésüket.

Németországból Ebergötzen, Holzrode és Langhennersdorf, Romániából Borszék és Szamosújvár, Szlovákiából Tallós, Lengyelországból Zwierzyniec és Törökországból Ipsala testvérvárosa Abának. Az utóbbiak kivételével valamennyien képviseltették magukat, hogy köszöntsék a települést a várossá válás évfordulóján, az avató ünnepségen tavaly ugyanis nem voltak itt.

A testvérvárosokból nyolc fő kapott tiszteletbeli abai polgári címet a várossá válás egyéves évfordulóján rendezett ünnepségen, amelyet az abai napokon tartottak. Fotó: önkormányzat

Közösen elültettek egy tölgyfát, amit a lengyel vendégek hoztak, hogy a fa jelképezze a barátságukat. A vendégeket kulturális műsorral köszöntötték, nagy sikert aratott az a produkció, amikor a néptáncos lányok egy erre az alkalomra betanult tánc közben rúdra tekernek fel színes szalagokat. Az oszlopot a városháza nagytermében helyezték el.

Az Aba városáért kifejtett kimagasló tevékenységük megbecsülés jeléül a város önkormányzata tiszteletbeli abai polgár címet adományozott Mik József polgármesternek és Siklódi Sándornak (Borszék), Reinhard Haschkének (Ebergötzen), Wiessner Steffennek (Langhennersdorf), Horváth Zoltán polgármesternek és Bihercz Imrének (Tallós), Balázs-Bécsi Attilának (Szamosújvár) és Jan Skiba polgármesternek (Zwierzyniec). Ez olyan gesztus volt, amit a vendégek nagyra értékeltek, s barátság újabb jelének minősítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!