Aba

2014.03.15. 17:38

Abán 2014 a gyermekek éve

Aba - A nemzeti ünnep idén elsősorban a gyermekekről szólt Abán, és ez minden bizonnyal így folytatódik majd egész évben.

Tihanyi Tamás

Abán 2014 a gyermekek éve. Kossa Lajos polgármester az ünnepen II. János Pál pápa mondását idézte, mintegy mottóként: „A gyermekek és a család a társadalom tavaszát jelentik".

 

A Himnusz után Bognár Károly atya és a településvezető, Kossa Lajos beszélt.

Az ünnepen fellépett a Hétszínvirág Óvoda csoportja, a Napvirág Dalkör, az Ördögtérgye 5.b-s tagjai, a Kicevice Citerazenekar, a Kosbor és a Laboda Zenekar és az Életfás 7.b-s osztályosok. Abai kultúráért és közösségért díjat kapott a nemzeti ünnepen Antal István, Langó Jánosné, Major Istvánné, Penczu Attila és Pukliné Tündik Tünde. Abai kulturáért és közösségért elismerő oklevelet érdemelt ki a 20 éves Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola és Aba város fúvószenekara, amely ugyancsak ebben az esztendőben ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját. Őket állították példának az abai közösség elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!